lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Business Arena

”De som säger Almedalen blivit mindre pratar skit”

Publicerad: 2 juli 2019, 04:45

Stig-Björn Ljunggren säger att årets Almedalsvecka är minst lika bra som tidigare.

Foto: Anders Carlén

Ett ämne är ohotat etta på samtalstoppen under starten av Almedalsveckan, enligt statsvetaren och föreläsaren Stig-Björn Ljunggren.

Ämnen i artikeln:

AlmedalenJonas SjöstedtUlf Kristersson

Ett ämne är ohotat etta på samtalstoppen under starten av Almedalsveckan. Det säger statsvetaren och föreläsaren Stig-Björn Ljunggren som är först ut i vår enkät från Visby.

Hej Stig-Björn Ljunggren, statsvetare och föreläsare, vad har varit bäst hittills under Almedalsveckan?
– Att alla de som säger att det är mycket mindre i år bara pratar skit. Det spelar ingen roll om det är 3 000 eller 4 000 seminarier, så länge det är fler än 1 000 stycken så har man kommit över brytpunkten. Och det har man gjort, med råge.

Vilka är de stora samtalsämnena?
– Hållbarhet, hållbarhet och hållbarhet. Det är i särklass störst. Men det är inget man kan diskutera utan att ta upp alla utmaningar som kommer med jobbet, och det är förstås problem man syftar till när man refererar till “utmaningar”, men det låter bättre.

Vad får man inte missa i veckan?
– Partiledartalen. Men jag tycker att det är otroligt irriterande med alla som står och babblar när partiledarna talar, eller kommer fram och ska prata, oavsett om det är 35 år sedan vi sågs senast.

Fastighetsnytts chefredaktör Anders Carlén intervjuar Stig-Björn Ljunggren på Business Arena Almedalen. Foto: Fastighetsnytt

Vad tycker du om gårdagens talare, Ulf Kristersson?
– Innehållsmässigt bra, men framförandet var inget som stack ut. Jag trodde att han skulle ha pratat mer om sänkta skatter än han gjorde. Det förvånade mig.

Till sist, vilka förväntningar har du på kvällens talare Jonas Sjöstedt?
– Han är rutinerad. Det blir fördelningsekonomi och arbetarklass.

Anders Carlén

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev