fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Business Arena

Dags för Business Arena Syd - fokus på de stora frågorna

Publicerad: 18 maj 2021, 07:28

Daniel Bergstrand och delar av plattformen där Business Arena kommer att utspelas.

På torsdag går Business Arena Syd 2021 av stapeln - den här gången helt digitalt. Vi har pratat med Daniel Bergstrand, Head of content, som lyfter höjdpunkter ur programmet.

Ämnen i artikeln:

Business ArenaVäxjöSkåneKalmar

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Hur har programprocessen gått till, med tanke på pandemin?
– Senast vi arrangerade en fysisk Business Arena var i Malmö i mars 2020. Då hade vi fyra parallella seminariespår och åtta entimmesfördjupningar. Nu när pandemin gör att vi måste vara digitala har vi mindre ”rumstid” på oss och måste arbeta mycket mer koncentrerat med innehållet. I övrigt jobbar vi på samma sätt och inhämtar färska lokala kunskaper från kunniga människor i branschen och kommunerna i södra Sverige.  

Vad är mest intressant med södra Sverige just nu, tycker du?
– Vi lever i en tid där samhället i ovanligt hög grad präglas av stora frågor. Pandemin har stoppat upp så mycket. Det ska bli spännande att se hur resandet utvecklas i södra Sverige, med sin närhet till kontinenten, när viruset förhoppningsvis släpper sitt grepp. Många kommuner i södra Sverige är duktiga på att arbeta med klimatfrågor och samtidigt utsatta för stigande havsnivåer. Det kommer att finnas mycket viktigt att lära av hur de arbetar med sin samhällsplanering framöver.

Vilken programpunkt ser du mest fram emot på torsdag?
– Med tanke på den allvarliga situationen med gängkriminalitet på flera håll i landet kommer avslutningen med bland andra Janne Josefsson, författaren Jens Lapidus och sociologen Maria Wallin att bli intressant att följa. Vinkeln är bland annat hur fiktion och verklighet påverkar varandra när det gäller människors upplevelse av sin stad. 

Är det någon särskild talare du skulle vilja lyfta?
Vi har som vanligt med massor av duktiga talare i olika ämnen. Roligt att ha med EU-parlamentarikern Karin Karlsbro (L) och en relativt ny partiledare i form av Nooshi Dadgostar (V), men om jag är tvungen att välja en är det Johan Sellin på Castellum som tagit tydliga initiativ på elområdet för att fastighetsbolagen ska bidra till ett fossilfritt samhälle. 

Läs mer om eventet och anmäl dig här. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev