Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Business Arena

Business Arena i startgroparna när restriktionerna lättas

Publicerad: 9 juni 2021, 13:45

Peter Lingmerth och en tidigare Business Arena som vi är vana att se den - fullt med folk.

Efter en lång period med restriktioner till följd av pandemin ser vi nu ett samhälle som börjar öppna upp. För Business Arenas räkning innebär det till en början en övergång från rent digitala event till en hybrid med fysiska deltagare.
Peter Lingmerth, vd för Fastighetsnytt och Byggindustrin, berättar hur man resonerar inför de kommande eventen.

Ämnen i artikeln:

AlmedalenBusiness ArenaPeter Lingmerth

Mattias Fröjd

mattias.frojd@fastighetsnytt.se


Den första juni såg vi de första lättnaderna genomföras. Hur resonerar Fastighetsnytt och Business Arena kring restriktionerna?
– Vi följer givetvis restriktionerna noga och så även utvecklingen framåt av de kommande stegen i lättnaderna. Redan nu i juli är det planerat för ytterligare lättnader. Det sista steget där restriktionerna planeras att slopas helt, vilket vi håller tummarna för, ligger ju förmodligen i september. Vi hoppas så klart att vi alla kan träffas igen för att nätverka och skapa affärer inom vår bransch. 

Läs även: Så påverkas fastighetsbranschen av EU:s nya taxonomi

Efter en period av helt digitala event skiftar fokus mot att även kunna ta emot besökare. Business Arena Stockholm planeras att vara en hybrid, vad innebär det?
– Det finns förmodligen lika många tolkningar av benämningen hybrid som det finns svar på frågan. För oss innebär en hybrid att det är ett evenemang med publik/gäster på plats men att det också finns en chans att se och delta via våra digitala plattformar. Har du inte möjlighet att ta dig till våra evenemang så kan du ändå delta. De digitala produktionerna tog en väldig fart under pandemin och många har lärt sig längs vägen. Nu gäller det att ta vara på erfarenheten för att vidareutveckla och hitta rätt format på de digitala tjänsterna framåt. 

Talare på Business Arena Almedalen - i urval

Klara Hradilova Selin, forskare, BRÅ

Stefan Ränk, koncernchef Einar Mattsson

Robert Hannah, Liberalernas bostadspolitiska talesperson

Hayaat Ibrahim, tf Generalsekreterare, Institutet mot mutor

Linus Eriksson, vd, Öresundsbron

Catharina Elmsäter-Svärd, vd, Byggföretagen

Det finns indikationer på att samhället öppnar upp ordentligt efter sommaren. Om det blir så, vad innebär det för eventet?
– Det korta svaret måste ju bli att vi äntligen får träffas igen och nätverka inom branschen. Jag förmodar att alla längtar lika mycket efter det. Vi har ett antal planer klara beroende på hur och om det kommer finns några restriktioner kvar i september. Vi följer utvecklingen och är beredda att växla upp våra evenemang i takt med att restriktionerna lättas. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev