Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag13.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Business Arena

Är det lönsamt med konst?

Publicerad: 21 september 2016, 14:41

Per-Arne Rudbert, Mats Hederos och Siv Malmgren.

Varför ägnar sig fastighetsägare och fastighetsförvaltare åt att betala dyra pengar för konst när den stora efterfrågan ändå innebär att det går att hyra ut, frågade moderator Claes Elfsberg under ett seminarium om konstens bidrag till värde i fastighetsbolagen. Men panelen var rörande överens om att det är viktigt att konsten är närvarande.


Ämnen i artikeln:

Business Arena

På Humlegården har man bland annat investerat i graffitimålningar på garageuppfarter, såväl som konstinstallationer i entréer. Det kostar väldigt mycket att få en lokal vakant, konstaterade Per-Arne Rudbert, tidigare vd på Humlegården, så väldigt mycket handlar om att få hyresgäster, deras medarbetare och dess besökare nöjd.
– I den ena delen av vår tillvaro går det bara snabbare och snabbare med sociala medier och digitalisering. Vi behöver ha en kontemplativ zoon också, säger Per-Arne Rudbert

Men en viktig del för en fastighetsägare, menar Per-Arne Rudbert, är kommunikationen, att man talar om för hyresgäster vad man gör och varför man gör den typen av investering.

Om konsten är ett viktigt inslag för fastighetsägare är en akademisk fråga, anser Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter. För honom själv inleddes konstupplevelsen och förståelsen för konst när han flyttade till Stockholm och hans fru tog med honom till vårsalongerna på 70-talet. Nu kommer AMF Fastigheter snart stå värd för vårsalongerna för andra gången, vilket han ser som en självklarhet.
– Vi har en vision att skapa stadsrum där människor vill vara och där är kultur ett jätteviktigt inslag, säger Mats Hederos.

Mattias Fröjd

Ämnen i artikeln:

Business Arena

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.