torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Annonssamarbete

BA Talks

Draknästet 2021 – Hur ska samhällsbyggnadssektorn agera för att stärka Sveriges krisberedskap?

Publicerad: 22 april 2021, 07:04

Foto: Business Arena

Draknästet är ett årligt initiativ med syftet att lyfta fram unga talanger och innovativa idéer inom samhällsbyggnadssektorn kopplade till ett utvalt samhällsaktuellt ämne. Unga talanger presenterar sina ideer för ”drakar” som bedömer deras potential och en vinnare utses direkt i sändningen. Draknästet 2021 presenteras av ULI Young Leaders Sweden och sponsras av Pembroke.

Ämnen i artikeln:

Business Arena Talks

Årets Drakar

Caroline Arehult, tillträdande vd för Akademiska Hus
Anna Nyman, stabschef avdelningen för krisberedskap och civilt försvar på MSB
Per Holknekt, serieentreprenör

Hur ska samhällsbyggnadssektorn agera för att stärka Sveriges krisberedskap? 

Coronapandemin har beskrivits som en svart svan: en plötslig och oväntad händelse som oroar, påverkar och förändrar på alla nivåer i samhället. Andra menar att pandemin tvärtom var förutsägbar och något vi borde sett komma: en vit svan. 

Oavsett bakgrunden har pandemin utvecklats till en av vår tids största humanitära kriser och den har gjort det tydligt att vår beredskap, teknik och infrastruktur inte är tillräcklig krissäker. För att säkra den civila beredskapen krävs kraftiga åtgärder vad gäller flexibilitet, samarbeten, logistik och redundans som behöver koordineras på alla samhällsnivåer samt mellan offentliga och privata aktörer. 

Hur ska fastighets- och samhällsbyggnadsbranschen agera för att anpassa sig och bygga långsiktig motståndskraft för att säkerställa sin egen överlevnad samt våra viktigaste samhällsfunktionerna vid framtida kriser? 

Årets utmaning sökte kreativa idéer på hur fastighetsbranschen kan bidra till en samhällelig, social och ekonomisk beredskap som omhändertar såväl de primära som sekundära effekterna av en eventuell kris. Lösningarna ska vara visionära, genomförbara och svara på FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Artikeln var ett annonssamarbete


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev