Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Analys

Var sommarens uppgång för de noterade fastighetsbolagen (den gröna biten av fastighetsindexgrafen) av mer tillfällig karaktär? Läs vad analytikerna säger om hösten på börsen och transaktionsmarknaden.

Foto: Riksbanken/Philip Wallim

Sommaryran är över: ”Behöver få tid för att smälta den nya verkligheten”

Börsens framtidstro på fastighetssektorn återvände med ett mäktigt sensommarrally efter vårens kräftgång. Hösten riskerar dock att bli skakig för en marknad där ränteångest och konjunkturoro väntas hålla i taktpinnen. Transaktionerna spås bli färre – men analytikerna ser också vinnare.

Publicerad: 19 augusti 2022, 14:24

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Det har varit rock’n’roll för fastighetsbolagen på börsen 2022. Under första halvåret föll fastighetsindex kraftigt, visserligen från höga nivåer, men nedgången var i trakten av 50 procent – en halvering. 

Läs vidare –

starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Aktuell överblick, fördjupning och insyn i den svenska fastighetssektorn.

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 395 kr ex. moms (ord. pris 2 995 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Ämnen i artikeln:

Cushman & WakefieldJLLAktiespararnaNasdaqObligationerBalder FastigheterSBB Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.