Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Analys

Sverrir Thór: Sehlhalls tillväxtambitioner syns i kvartalsrapporten

Ett litet uppstickarbolag med en tydlig tillväxtstrategi. Fastighetsnytts Sverrir Thór har läst Sehlhall fastigheterssenaste delårsrapport.

Publicerad: 25 augusti 2020, 08:59

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Sverrir Thór har läst Sehlhalls rapport för andra kvartalet 2020. I bakgrunden en av de samhällsfastigheter som Sehhall köpt i Järfälla.

Montage: Sehlhall / Fastighetsnytt


Ämnen i artikeln:

Sehlhall Fastigheter

Ett samhällsfastighetssegmentets uppstickarbolag, Sehlhall Fastigheter med en rad kända profiler i ledning och styrelse, offentliggjorde på måndagen sitt resultat för 2020 års andra kvartal och därmed även första halvåret. Sehlhall är alltjämt ett med fastighetsbranschens mått mätt ett litet bolag, men tillväxtstrategin är tydlig, vilket också framgår av resultatet.

Läs även: Tungviktare bakom ny samhällsfastighetssatsning

Under andra kvartalet uppgick hyresintäkterna till 3,1 miljoner kronor varav 2,7 miljoner står kvar som redovisat driftnetto och överskottsgraden hamnar därmed på cirka 86 procent. Ett starkt driftnetto men samtidigt ett tecken på att bolagets fastigheter är nya. Tittar man längre ned i resultaträkningen och summerar resultat efter finansiella poster hamnar det på -8,7 miljoner kronor vilket med tanke på bolagets starka tillväxtambition inte bör förvåna i detta skede. Man har stora ränteutgifter, vilket med tanke på den lånefinansierade tillväxten, även det är föga förvånande.

Läs även: Stor intervju med duon bakom Sehlhall Fastigheter

Balansomslutningen på 755 miljoner kronor visar tydligt att Sehlhall fortfarande är ett litet fastighetsbolag och det blir intressant och spännande att följa dess tillväxt de kommande åren.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Sverrir Thór

Reporter

sverrir.thor@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Sehlhall Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.