Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Rapportsäsongen

Serneke storrekryterar efter rapportkross i Q3

Börs

Efter ett 2020 som finansiellt gick i moll har Serneke fått mer vind i seglen. Den nya affärsplanen har fått genomslag och nu rekryterar bolaget fyra nya medlemmar i koncernledningen.


Pandox ökade driftnettot Q3 – spår fortsatt förbättring

Vakanser och finansiering i fokus för Corem efter starkt Q3

Wallenstam slår förväntningarna i Q3

Se alla nyheter från rapportsäsongen här

Sluta prata AI – bara gör!


Heimstadens vd om läget i Berlin: ”Vi följer utvecklingen”

Bostäder

I dag är det en månad sedan Heimstaden Bostad köpte nästan 18 000 hyresrätter i Tyskland av Akelius. Men det är också precis en månad sedan en majoritet röstade för ett offentligt övertagande av de större hyresbestånden i Berlin, där merparten av de nya hyresrätterna ligger. Nu kommenterar den nya ägaren läget.

Coronastöd

Topp 50: De fick mest coronastöd i byggbranschen

Bostäder

Nära en miljard kronor har betalats ut i korttidsstöd till bolag i byggbranschen. På topp 50-listan över de som fått mest stöd finns flera namnkunniga företag inom bygg, anläggning och installation.


Mustafa Panshiri: Fastighetsbolag kan göra stor skillnad i utsatta områden

Stadsutveckling

Mustafa Panshiri är polisen som sade upp sig för att arbeta med integrationsfrågor. I dag har han pratat demokrati och svenska värderingar i 250 kommuner. Han ser behov av en hårdare linje i samhället framöver, men också att fastighetsbolagen blir en av de goda krafterna i arbetet med integration.


”Donut city” på frammarsch – städernas attraktionskraft minskar

Stadsutveckling

Covid-19 har påverkat ungdomars syn på storstäder negativt och nu väljer fler mindre eller medelstora städer. Stjärnarkitekten Thomas Sandell ger sin syn på bostadsmarknaden framåt och pekar ut vilka mindre orter som har framtiden framför sig.